Ao non ser un usuario rexistrado, debes aceptar a nosa Política de Protección de Datos:
Esta enquisa require utilizar unha posición xeográfica, ofrecida de manera automática polo navegador web ou definida manualmente, para poder ofrecer un mapa de localizacións das respostas.
A única finalidade da enquisa é coñecer as opinións dos usuarios e a súa localización aproximada, así a posición final pode ser modificada libremente durante o proceso da enquisa antes de que se garde a información demandada do usuario.
Como usuario anónimo podes elixir entre:
Tentaremos situarte inicialmente nunha posición aproximada en base á túa IP para que logo te sitúes correctamente.
O teu navegador pedirache permiso para transmitirnos a túa posición en base a diversos datos (GPS, IP, redes wifi...), dándonos unha posición normalmente moi precisa que podes editar se o consideras oportuno.
Rexístrate en Emapic para non ter que realizar este paso para cada resposta e tamén poderás definir unha posición por defecto ou automatizar o uso do xeoposicionamento automático.
Rexístrate en Emapic para non ter que realizar este paso para cada resposta e tamén poderás definir unha posición por defecto ou automatizar o uso do xeoposicionamento automático. (Máis información)
Deberás especificar a túa posición nun mapa partindo da posición por defecto do teu perfil.
Deberás especificar a túa posición manualmente nun mapa partindo dunha posición por defecto xenérica.
Deberás especificar a túa posición nun mapa partindo dunha posición aproximada obtida da túa IP.
Lamentablemente non fomos capaces de localizar a túa posición de maneira automática.
Lamentablemente non fomos capaces de localizar a túa posición exacta de maneira automática, pero si puidemos obter unha posición aproximada a partir da túa IP.
Deberás especificar a túa posición nun mapa partindo de dita aproximación.
Lamentablemente non fomos capaces de localizar a túa posición de maneira automática.
Deberás especificar a túa posición nun mapa partindo dunha posición por defecto xenérica.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta vegana. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Practicar unha dieta vegana é determinante dunha baixa pegada, que aínda podes seguir mellorando. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta vexetariana. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Practicar unha dieta vexetariana axúdache a reducir a túa pegada de carbono, mais aínda podes seguir mellorando. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por riba da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Ter elixido unha dieta vexetariana axuda mais non sempre é suficiente. Queres saber como mellorar?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta variada e baixa en carne. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Xunto cunha dieta variada e baixa en carne, hai outras medidas que podes tomar para reducir a pegada de carbono da túa alimentación. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por riba da media, un % da media galega ( kg CO₂/ano). Son varios os factores que contribúen a unha pegada elevada: o tipo e cantidade de carne ou o consumo de alimentos que proceden de lugares afastados son algúns dos factores máis comúns. Queres saber como mellorar?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación é moi elevada, un % da media galega ( kg CO₂/ano). Son varios os factores que contribúen a unha pegada elevada: o tipo e cantidade de carne ou o consumo de alimentos que proceden de lugares afastados son algúns dos factores máis comúns. Queres saber como mellorar?:
Opcións de baixo impactoEsta enquisa forma parte dun proxecto para calcular a pegada ecolóxica en base a diversos factores. Debido a isto, os distintos ámbitos están contemplados en enquisas independentes que logo debemos combinar, requerindo que cada usuario posúa algún tipo de identificador.
Por unha parte, podes identificarte mediante a túa conta de Emapic autenticándote (ou creando unha se aínda non tes) e logo retornando a esta enquisa.
Se non queres crear conta en Emapic, podes tamén pechar este diálogo e responder de maneira anónima, anotando logo a clave identificadora que che proporcionaremos ao rematar a enquisa, a cal deberás introducir no resto das enquisas deste proxecto para vincular as túas respostas entre si. (Se respondes todas desde o mesmo navegador, tentaremos cargar automáticamente o identificador.)
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta vegana. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Practicar unha dieta vegana é determinante dunha baixa pegada, que aínda podes seguir mellorando. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta vexetariana. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Practicar unha dieta vexetariana axúdache a reducir a túa pegada de carbono, mais aínda podes seguir mellorando. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por riba da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Ter elixido unha dieta vexetariana axuda mais non sempre é suficiente. Queres saber como mellorar?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por debaixo da media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022), grazas a unha dieta variada e baixa en carne. Ademais, tamén practicas outras opcións de baixo impacto. Animámoste a seguir así.
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está próxima á media, en concreto un % da media galega ( kg CO₂/ano en 2022). Xunto cunha dieta variada e baixa en carne, hai outras medidas que podes tomar para reducir a pegada de carbono da túa alimentación. Queres saber como?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está por riba da media, un % da media galega ( kg CO₂/persoa·ano). Son varios os factores que contribúen a unha pegada elevada: o tipo e cantidade de carne ou o consumo de alimentos que proceden de lugares afastados son algúns dos factores máis comúns. Queres saber como mellorar?:
A túa pegada de carbono asociada á alimentación está moi por riba da media, un % da media galega ( kg CO₂/persoa·ano). Son varios os factores que contribúen a unha pegada elevada: o tipo e cantidade de carne ou o consumo de alimentos que proceden de lugares afastados son algúns dos factores máis comúns. Queres saber como mellorar?:
Opcións de baixo impactoA pegada de carbono e ecolóxica da nosa alimentación é menor nas dietas veganas, seguidas das vexetarianas e por último outro tipo de dietas coma a atlántica ou a mediterránea. A pegada destas últimas varia moito en función da súa intensidade en proteína animal, e do tipo de carne. O impacto aumenta nesta orde: aves/coello < porco/peixe < ovino < vacún. Reducir o consumo de carne, sobre todo das chamadas carnes vermellas, é unha boa opción, tanto para a saúde persoal como do planeta.
Pero hai máis factores. A proximidade dos lugares de orixe dos alimentos tamén é determinante, pois as emisións asociadas ao transporte e conservación dos chamados alimentos quilométricos son moi elevadas. Tamén é importante o envasado que presentan e se son producidos en condicións ecolóxicas.
Aquí temos 5 regras básicas para diminuír a nosa pegada ecolóxica:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unha boa saúde require dunha dieta variada que satisfaga as necesidades básicas do organismo. Evitar o consumo excesivo de produtos non básicos, de importación ou que mesmo poden ser prexudiciais para a saúde (azucrados, alcohólicos, cacaos, froitas exóticas…) axuda á túa saúde e á do planeta.